Back on track… JO15-1

15 november 2017
DSC 9967

Na een flinke hoosbui trad JO15-1 zaterdag 11 november aan op het hoofdveld van LTC voor een krachtmeting met middenmoter Achilles JO15-2. Hoewel in nieuwe – droge en lekker ruim zittende – trainingspakken gestoken, maakten de jongens zich geen enkele illusie, na het gelijkspel van vorige week tegen de ‘op-een-na-laatste’. Iedereen zou aan de bak moeten.

Beide teams speelden een goede en zeer sportieve stadsderby. Gedurende de 70 minuten is geen wanklank gevallen. Niet naar elkaar en niet naar de arbitrage. De teams gingen ook tamelijk gelijk op in de eerste helft. Aan het begin had Achilles zelfs de overhand, maar de verdediging van LTC – met een hoofdrol voor Raemon Jeuring in de positie als centrale verdediger – stond als een huis. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg LTC meer vat op het spel en na een corner van Remco Woering, wist zijn voetbalbroeder Aron Feenstra de bal in het doel te krijgen. De 1-0 achterstand sloeg Achilles niet uit het veld en tot drie keer toe moest Jarmo Rozenveld een bal vlak onder de lat wegtikken om tegendoelpunten te voorkomen. Toch leek vooral voor LTC nog een extra doelpunt in de lucht te hangen, maar in de lucht telt niet. Ze moeten in het net.

“Smullen”
Hoewel trainer Mark Hofsteenge er nog niet gerust op was, klonken in de kleedkamer positieve woorden over de inzet en het spel dat het team aan de dag legde. In het geroezemoes klonk inmiddels zachtjes Erik Jan Winters’ kwalificatie ‘smullen’ door en vol vertrouwen begon het team dus aan de tweede helft. Spits Morteza Ebrahimi bezorgde de trainers de gewenste rust, door zijn snelheid en techniek in twee vrijwel identieke doelpunten om te zetten: Met de verdediging op zijn hielen ging hij twee keer listig om de keeper heen en plaatste de bal beheerst tussen de palen. Was de inzet van LTC lovenswaardig, ook Achilles C2 gaf alles tijdens de wedstrijd en is aan het einde ‘gesloopt’. Hierdoor krijgt LTC nog de nodige kansen. De keeper van Achilles voorkomt erger, maar Aron Feenstra weet de doelpuntensponsoring-kas nog wat te spekken en de eindstand op 4-0 te zetten.

Met drie punten minder dan de koploper staat LTC JO15-1 op de, inmiddels vertrouwde, tweede plaats. Het verschil met de nummers 3 en 4 is echter slechts 1 competitiepunt + het hogere doelsaldo.

Voor een compleet beeld van LTC JO15-1 ‘17/’18 check: https://www.vvltc.nl/teams/o15/ltc-c1

Leiding JO15-1

DSC 9967