De KNVB – app op jouw mobiel

23 augustus 2017

Beste voetballers, leiders en trainers van LTC,

Dit seizoen is de KNVB in samenwerking met Sportlink ook in het veldvoetbal gestart met de wedstrijdzakenapp. Een eenvoudige manier van werken, die past in deze tijd waarin iedereen gebruik maakt van sociale media. Zodanig eenvoudig dat je het werken ermee, makkelijk zelf kunt aanleren via een instructiefilmpje.

Wil je hiermee snel aan de slag? … Dan kun je onderstaande link gebruiken om de instructiefilmpjes te bekijken.

https://www.knvb.nl/assist/assist-bestuurders/wedstrijdzaken/wedstrijdbepalingen/digitaal-wedstrijdformulier-veld–en-zaalvoetbal/mobiel-dwf-veldvoetbal/ondersteuning

Het werken met de app geldt nu al voor alle bondsteams vanaf JO12 en ouder.
Vanaf 1 februari 2018 zullen ook de teams in de onderbouw hun uitslagen in de app invullen. Dus ook voor de jongste jeugd zit de app eraan te komen. Mooi voordeel is dat onze jeugd en hun ouders van jongs af aan al bekend zijn met mobiele telefoons, sociale media en apps.

Het hoe en waarvoor de KNVB is overgestapt van papier naar de digitale app op mobiel, kun je in onderstaande brief van de KNVB lezen. De brief is voor het begin van het seizoen uitgebracht.

 

De introductie dit seizoen van de app betekent dat ook voor de KNVB wedstrijden op het veld alle wedstrijdzaken “op de mobiele telefoon” in de app worden ingevuld. Dit betekent werken op het mobieltje voor de vrijwilligers op het wedstrijdsecretariaat (wedstrijdsecrretaris mDWF veld), de leiders/teammanagers en spelers/aanvoerders van de teams en uiteraard de scheidsrechters.

Via dit bericht wil de KNVB jullie er graag op attenderen dat een goede en tijdige voorbereiding essentieel is om snel en handig te kunnen omgaan met de Wedstrijdzaken app en de voetbal.nl app. Wij zien gelukkig dan ook dat heel veel verenigingen deze voorbereiding al goed oppakken.

We gaan ervan uit dat het downloaden van apps op de mobiele telefoon bij iedere voetaller een bekend fenomeen is.

Omdat wij (en de Servicedesk van Sportlink) toch nog veel vragen ontvangen zetten we in dit bericht graag nogmaals een aantal praktische zaken op een rijtje:

• Het mobiele wedstrijdformulier (mDWF) wordt gebruikt voor alle competitie- en bekerwedstrijden vanaf de JO12, MO12 en ouder. Het “oude” DWF is niet meer beschikbaar. Ook het senioren 7 tegen 7 voetbal geeft de uitslag door via de Wedstrijdzaken app.

Voor Onder 8 t/m Onder 11 is er geen verandering. Geen gebruik mDWF, maar de uitslag invoeren via Sportlink.

• De gebruikers van de Wedstrijdzaken app kunnen alleen registreren en inloggen met het e-mailadres dat vastligt in de ledenadministratie van LTC.

• LTC zorgt ervoor dat de teamindeling is verwerkt in de Bondsteams-administratie in Sportlink. Dat is de basis voor het invullen van het formulier. Ook dient per team de trainer-coach en de teammanager(s) in het bondsteam te zijn gezet.

• De teammanager(s) heeft in de Wedstrijdzaken app ook de extra mogelijkheid om de fotootjes voor de digitale spelerspassen van zijn teamleden aan te passen. Bewaak en zorg ervoor dat alle spelende leden tijdig een goede foto hebben. Bestaande foto’s kunnen vervangen worden tot 1 november.

• De Wedstrijdzaken app wordt, net als andere apps, zo nu en dan ge-update. In de week van 21 augustus komt er weer een update. Deze update zal o.a. functies bevatten voor de controle op het spelregelbewijs, de controle op de trainerslicentie, het invullen van tijdstraffen en het kunnen delen van de pdf wedstrijdformulier. Allemaal bekende functies in het “oude DWF”, die nu ook terugkomen in het mDWF.

• In de week van 21 augustus komt er ook een update van de voetbal.nl app. De nieuwe app ziet er compleet anders uit en kent veel nieuwe opties.

Erg handig is dat je met één account kan inloggen in zowel de Wedstrijdzaken app als de nieuwe voetbal.nl app.

• Beide apps zijn in principe aanvullend op elkaar en bedienen deels verschillende doelgroepen. De voetbal.nl app is voor elke voetballiefhebber, leden en niet-leden van een voetbalvereniging, die programma’s, uitslagen en standen van hun favoriete teams wil zien. De Wedstrijdzaken app is in eerste instantie bestemd voor de leden die een rol spelen bij het invullen van de wedstrijdformulieren. Niet elke speler hoeft de wedstrijdzaken-app dus in gebruik te nemen.

• De KNVB en Sportlink helpen natuurlijk graag. Ga naar http://www.knvb.nl/mdwf om alle veel gestelde vragen, handleidingen en instructievideo’s te raadplegen. Daar kunnen alle betrokkenen binnen LTC op de hoogte raken van deze informatie. Op KNVB Assist vind je ook de contactmogelijkheden mocht je er toch niet uitkomen. Via de LTC homepage (helemaal rechts) kun je op de KNVB-site inloggen.

• Als lid van LTC ben je zelf verantwoordelijk voor de opgave van het juiste e-mailadres in de ledenadministratie bij LTC. Zorg ervoor dat jouw juiste e-mailadres geregistreerd staat bij LTC, zodat je geen problemen ondervindt bij het inloggen in één van de apps. Medewerkers van Sportlink (de Servicedesk) zijn niet bevoegd om ledengegevens te wijzigen. Mocht zich toch een situatie voordoen waarin met spoed een e-mailadres gewijzigd moet worden en de vereniging is daar op dat moment niet toe in staat, dan heeft Sportlink Services mandaat gekregen om een wijziging door te voeren. Uiteraard alleen op verzoek van het betreffende lid en na vaststelling van zijn/haar identiteit.

Tenslotte willen we graag benadrukken dat in de eerste weken iedereen in zijn/haar eigen tempo zal moeten wennen aan het werken met het mDWF. Het kan zijn dat iemand geen (geschikte) mobiele telefoon bezit of de app (nog) niet heeft geïnstalleerd. Officieel is de ontvangende vereniging verantwoordelijk voor het faciliteren van de app. We roepen iedereen op elkaar te helpen bij het invullen van het mDWF, dus ook de tegenstander en de scheidsrechter. Allemaal in het belang van ons voetbal.

Veel succes en voetbalplezier!

Met vriendelijke groet,
KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND