De seizoensstart van JO15-1

13 september 2016

Hoewel de competitie voor sommige teams a.s. zaterdag pas begint, is LTC JO15-1 al weer twee wedstrijden onderweg. Het lijkt al weer lang geleden, maar de basis werd begin augustus tijdens de eerste trainingen onder herfstachtige omstandigheden gelegd. In verband met komen en zelfs nog gaan van vakantiegangers is er de eerste weken gezamenlijk getraind met JO15-2. Met een combinatie van beide teams werd dan ook de eerste oefenwedstrijd gespeeld, uit in Frieschepalen tegen RWF. Ook RWF kon door vakantieperikelen moeizaam een team op de been brengen en vulde het elftal met 2 O17-spelers aan. Dit fysieke verschil werd in de tweede helft uitgebuit, zodat de 1-2 voorsprong van LTC bij rust als sneeuw voor de zon verdween. Een 5-2 nederlaag met perspectief uiteindelijk.

Een aantal dagen later de eerste officiële wedstrijd voor de beker tegen stadgenoot FC Assen. Het team was nog steeds niet compleet vanwege vakantiegangers en daarom werd wederom een beroep op JO15-2 gedaan. In een moeizame eerste helft werd wederom een 2-1 voorsprong bereikt bij rust. Na de thee was het billenknijpen en werd door veel strijd en een onpasseerbare Jarmo de overwinning over de streep getrokken. Qua voetbal niet een daverende wedstrijd, maar toch waren er ook zeker wel kansen voor LTC en hadden er voor beide teams meer doelpunten in gezeten.

Voor de eerste competitiewedstrijd was er nog de wens om eens volledig in eigen samenstelling te spelen. Op een mooie maandagavond werd er aldus naar Leek afgereisd om tegen hoofdklasser VEV’67 te oefenen. In een op en neer gaande wedstrijd moesten de Assenaren uiteindelijk met 4-2 het hoofd buigen, maar het spel in bepaalde fases van de wedstrijd bood voldoende aanknopingspunten om met veel vertrouwen uit te kijken naar de eerste competitiewedstrijd tegen Gieten-Eext. Terecht, zo bleek de zaterdag erop. In een eenzijdige eerste helft werd de tegenstander ver teruggedrongen op eigen helft. Echter, een belangrijk onderdeel van voetbal, scoren, werd achterwege gelaten. De thee had de bezoekers wat wakker geschud en dit leidde er toe dat Maarten vaker handelend moest optreden. Dit deed hij met verve en door het uit de schulp gekropen Gieten-Eext kon Justin tweemaal profiteren van de geboden ruimte achter de verdediging, wat leidde tot een terechte 2-0 overwinning en dus een goede start van de competitie.

Wie dacht vooruit te kunnen kijken naar wedstrijd twee in de competitie kwam bedrogen uit. De Europese weken houden aan, want op woensdag bekerwedstrijd twee tegen hoofdklasser JV Oostenburg. We kunnen kort zijn: in een goede wedstrijd werd verzuimd afstand te nemen van de Friezen uit Oosterwolde en door foutjes achterin en een genegeerd vlagsignaal door de scheidsrechter overheerste de teleurstelling over een 2-3 nederlaag.

Afgelopen zaterdag dan competitiewedstrijd twee, uit tegen Actief. Nadat LTC de eerste tien minuten wakker geschud moest worden, werd gaandeweg de regie in de wedstrijd overgenomen. Toen was er helaas al wel een 1-0 achterstand. Deze werd in vrij korte tijd via twee prima goals omgebogen in een 1-2 voorsprong. Het enige wat miste was een derde goal en dat kwam de groen-witten in de tweede helft duur te staan. Wederom een slaperige eerste 10 minuten en toen iedereen uit dromenland was ontwaakt, gaf het scorebord 3-2 voor de thuisploeg aan. Maar er werd veerkracht getoond en dit zorgde voor de 3-3. Hierna een heen en weer golvende wedstrijd met iets meer kansen voor Actief. Toch kreeg LTC vlak voor tijd de grootste kans om de drie punten in de tas mee te nemen. Het mocht echter niet zo zijn en beide teams moesten genoegen nemen met een puntje.

Gisteren mochten de mannen uit Assen op herhaling in Paterswolde, want er moest nog een laatste bekerwedstrijd worden gespeeld. Dat de krachtsverschillen in de poule tussen de teams klein zijn, blijkt uit het feit dat nog drie teams door kunnen gaan. Bij een overwinning anders dan 1-0 zou Actief doorbekeren, bij een overwinning van LTC zou hetzelfde voor hen gelden. Een gelijkspel zou betekenen dat JV Oostenburg de lachende derde zou worden. De eerste helft was matig te noemen en met een 2-1 achterstand kon de kleedkamer na 35 minuten worden opgezocht. Wat wissels en wat positieve energie zorgden voor een heel ander spelbeeld de tweede helft. LTC domineerde en creëerde legio kansen. Dat de keeper van de tegenstander maar twee keer de bal uit het net hoefde te halen, mag een wonder heten. Voor de overwinning was het niet genoeg, omdat de gastheren uit anderhalve kans twee doelpunten konden maken en zo de volgende ronde van de beker bereikten. Zuur! En dus teleurstelling bij de spelers en begeleiding. Het vizier kan nu geheel op de competitie gericht worden.

A.s. zaterdag zal, op het hoofdveld van sportpark De Hoogte, in competitiewedstrijd drie, ook voor de tweede keer in dit prille seizoen worden aangetreden tegen FC Assen. Dit belooft weer een spannende en boeiende pot voetbal te worden.