JO15-1 morst dure punten

7 november 2017
DSC 9810

Op een glibberig veld gingen de jongens van JO15-1 zaterdag 4 november thuis behoorlijk onderuit. Hoopte de selectie vooraf nog flink aan het doelpuntensaldo te werken tegen de nummer ‘op-1-na-laatst’, achteraf kon het team blij zijn met 1 wedstrijdpunt.

Met een stevige centrale verdediging en een assertieve aanvoerder op het middenveld wist SJO J.V. Oostenburg – ondanks enkele uitglijders – sterk overeind te blijven. Je hebt van die dagen dat elk duel balbezit oplevert, maar deze eerste zaterdag van november was dat voor LTC JO15-1 niet het geval. In tegendeel. Door doorlopend balverlies wil de voetbalmachine niet op gang komen. Als de Friese verdediging halverwege de eerste helft over een lage voorzet van Daan Hoeks heen schopt, weet Wouter Hoeks hem door een kluwen van spelers links van de rechterpaal in het doel te curven. Het breekt de wedstrijd helaas niet open ten gunste van LTC. En ook het – wegens buitenspel – afgekeurde doelpunt van Morteza Ebrahimi helpt daarbij niet.

Met hard werken weet SJO de 1-0 achterstand om te buigen. In de tweede helft kijkt LTC bij een stand van 1-2 tegen duur puntenverlies aan. En dan heeft keeper Jarmo Rozenveld de meeste scoringskansen nog weten af te weren. LTC voert de druk steeds verder op en een doelpunt hangt in de lucht… maar valt niet. Tot het lot groenwit beloont met een penalty, die Aron Feenstra doeltreffend verzilvert. Een volgend doelpunt brengt geen overwinning, daar deze al voor het schot – wederom – wegens buitenspel is afgefloten.

Volg JO15-1 ‘17/’18 langs de lijn en op https://www.vvltc.nl/teams/o15/ltc-c1

DSC 9810