LTC 3 bekert door

29 maart 2016
LTC 3_beker

Afgelopen zaterdag stond er voor de mannen van het derde een zware bekerwedstrijd op het programma. Thuis moest er in een duel tegen het vierde van Urk worden uitgemaakt wie er door zou gaan naar de halve finale van het bekertoernooi.

Zou het dan dit jaar wel lukken, gaan we door in de beker?

Om 14.30 werd er op het hoofdveld afgetrapt tegen de mannen uit Urk die het derde vorig jaar uit het bekertoernooi hadden gegooid.

Er was snel duidelijk dat we vandaag een goede kans hadden tegen de mannen uit Urk, de wedstrijd ging redelijk gelijk op tot het gevreesde moment daar was. Urk wist Wikus te verschalken en het derde keek tegen een 0-1 achterstand aan. Op slag van rust wist Michiel van der Laan het weer gelijk te trekken. Met een stand van 1-1 werd de kleedkamer opgezocht.

In de rust werd er voorzichtig gefluisterd dat het derde een goede kans had deze wedstrijd te winnen. Na de thee en de nodige wissels was het tijd om het waar te maken.
De kansen voor LTC namen toe en het was wederom Michiel van der Laan die met een mooie goal de voorsprong naar het derde bracht. Urk verzilverde een terechte penalty en wist het weer gelijk te trekken. De spanning was goed voelbaar en in beide dug-outs werd er dan op stevig op de nagel gebeten. Ook LTC kreeg een penalty. Deze penalty werd feilloos door Davidson verzilverd en de leiding in de wedstrijd was weer terug aan de kant van het derde (3-2) De winst leek binnen, echter in de laatste minuut worden alle angsten waar. Urk scoort. De wedstrijd eindigt in 3-3.

Na twee keer 45 minuten voetballen kwam het aan op de strafschoppen. Wie blijft er koelbloedig? Weet Wikus er misschien wel een tegen te houden….

Er worden vijf mannen aangewezen om de strafschoppen te nemen (Davidson, Mark, Rob, Karim en Kees)

Davidson scoort 1-0
Urk scoort 1-1
Mark mist (word gestopt) 1-1
Urk scoort 1-2
Rob scoort 2-2
Urk scoort 2-3
Karim scoort 3-3
Urk scoort 3-4
Kees scoort 4-4
Urk mist (word gestopt door Wikus) 4-4

Dit had niemand verwacht, ook na 5 strafschoppen is het nog steeds gelijk, de spanning (als het kon) werd nog groter. Wie blijft er nu cool….

LTC 3_bekerTomas legt aan voor de 6de strafschop en deze word gestopt door de keeper van Urk. Als Urk nu scoort is het over. Maar het bijna ondenkbare gebeurt de man van Urk die wedstrijd kan beslissen schiet over. LTC doet nog mee. Floris neemt de 7de strafschop erg goed en brengt de stand naar 5-4 in het voordeel van het derde.

 

 

LTC 3_beker0Wordt de nu volgende strafschop gemist of gestopt dan zijn we door, door in de beker. Urk legt aan het en BAM Wikus stopt hem. Wikus presteert het, het derde wint en gaat door in de beker. Het derde staat in de halve finale van de beker. Maar wacht nu gebeurt er iets geks……

Ook de vier halve finalisten van de zondag komen er nu bij. Onze halve finale wordt een tweede kwart finale. Wie uiteindelijk de tegenstander wordt is nog even afwachten maar zal komen uit een van deze teams : Mamio 3, Fc Meppel 6, Gorecht 4, HSC 4, ONB 3, Stadspark 3 en WKE 3.

Tot slot rest er nog maar een zin, een zin die in de kleedkamer volop werd gezongen: Wikus is de held van LTC.

Top gedaan mannen.