O11 t/m O7 vanaf 1 februari de uitslagen in de app.

28 januari 2018

DE KNVB laat ons weten. Alle Onder 11 t/m Onder 7 teams stappen op 1 februari 2018 over op het invoeren van uitslagen via de Wedstrijdzaken-app. Vanaf dan is het niet meer mogelijk om uitslagen in te voeren via Sportlink Club.

Bij LTC thuis verandert er in feite niets. De leiders en of trainers en of scheidsrechters en of spelleiders zullen thuisspelend iedere zaterdag de uitslagen net als voorheen in kunnen leveren bij de wedstrijdcoördinatoren in de commissiekamer. Zij zetten vervolgens de uitslagen keurig in de wedstrijdzaken app.
Bij uitwedstrijden is de club waar u op bezoek bent hiervoor verantwoordelijk.

Deze aanpassing is een logisch gevolg van de invoering van het mobiel digitaal wedstrijdformulier (mDWF) aan de start van dit seizoen. Nu veel teams de voordelen ervaren van het ‘mobiel’ verwerken van uitslagen wordt dit mobiele gemak ook uitgebreid naar de lagere leeftijdscategorieën. Bovendien wordt hiermee ingespeeld op de vraag van veel clubs om alle wedstrijdadministratie te verwerken in één systeem.

Hoewel de KNVB bij de Onder 8 en Onder 9 vanaf dit seizoen geen standen meer publiceert is het doorgeven van uitslagen van groot belang. Op basis van deze uitslagen kan de KNVB teams (her)indelen en zo meer gelijkwaardige wedstrijden realiseren. De cijfers van dit seizoen laten zien dat dankzij het doorgeven van de uitslagen en de daaropvolgende herindelingen het aantal grote uitslagen wekelijks is afgenomen en we nu op hetzelfde niveau zitten als voorgaande jaren.

Alle leden van de thuisvereniging die als wedstrijdsecretaris mDWF staan geregistreerd in de ledenadministratie (Sportlink Club) kunnen alle thuiswedstrijden verwerken. De official die als scheidsrechter/spelbegeleider is aangesteld voor een wedstrijd kan, indien hij bij de betreffende wedstrijd als spelleider of scheidsrechter staat ingevuld, zijn “wedstrijd” ook in de app afhandelen.

Alle spelers en stafleden die zijn ingedeeld in een bondsteam zien de wedstrijden van het eigen team. In de Wedstrijdzaken-app zie je geen namen of foto’s van de teamleden. In de Voetbal.nl app zie je de teamleden wel staan. Afhankelijk van de privacy-instelling zie je naam en foto (indien ingeladen), alleen de naam of geen van beiden.

Het is alleen verplicht de uitslag van de wedstrijd in de app te zetten. Optioneel en niet verplicht kan de naam van de scheidsrechter of spelleider ingevuld worden.

Het bestuur