Roderik Timmer winnaar LTC Poker Classic

22 januari 2017
Roderik Timmer winnaar poker jan 2017

Zondag 15-1-2017 werd de 9e editie van het LTC Poker Classic gehouden. Met een record aantal deelnemers, althans het aantal dat zich had opgegeven, helaas waren er weer enkele die zonder af te melden wederom niet kwamen opdagen. Een kleine domper voor de organisatie. Ondanks dat was het weer een geslaagde dag.

 

Roderik Timmer winnaar poker jan 2017Met de deelnemers die er wel waren begonnen we rond 14.00 aan het toernooi, met o.a. oudgedienden zoals Wim Jagt, Peter Reinders en titelverdediger Johan ‘Dora’ Wams. Reinders wilde op dezelfde hoogte komen als Jagt om het toernooi voor de tweede keer te winnen, die op zijn beurt dat uiteraard wilde verbeteren om voor de derde keer de beste te zijn. Outsiders zoals Budding, ‘t Hooft en Slingerland wilde hier uiteraard een stokje voor steken.

Nadat de pauze was geweest, een moment dat er geen rebuy meee gemaakt mocht worden, wilde niemand als eerste het toernooi uit gaan. Helaas voor onze oudste deelnemer Wim van Goor dus wel het geval. Daarna ging het aardig rap met de afvallers. De outsiders wisten uiteindelijk niet te kunnen stunten. Uiteindelijk was er dan ook een finaletafel met tweevoudig winnaar Wim Jagt, oudwinnaar Peter Reinders en Karim Rabbhi, Tom Doesburg Smits, Ahmed Alwasity, Roderik Timmer, Robert Wiers en Theo ten Klooster. Helaas voor Jagt kon hij het toernooi niet voor een derde keer op zijn naam schrijven, hij werd dit keer zesde. Voor hem moesten Tom en Ahmed ook al de tafel verlaten, maar voor Ahmed was er wel wat te vieren, hij mocht met de Dora naar huis.

De bekende ‘bubble’ ging dit keer naar Karim en wist dus niet in de prijzen te vallen. Die mochten de overgebleven deelnemers gaan verdelen. Theo wist daarbij de vierde prijs te pakken, een welverdiende snertpakket. De droge worst, de derde prijs ging naar Robert Wiers, waar hij erg blij mee was. Peter en Roderik mochten met hun tweeën uitmaken wie de felbegeerde beker mee naar huis mocht nemen. Het was Peter bijna gelukt om het toernooi voor een tweede keer te winnen. Hij had Roderik op de pijnbank maar kon het helaas niet afmaken. Vanaf dat moment was het snel gedaan en ging het de kant op van Roderik en mocht zich de grote winnaar noemen van de 9e LTC Poker Classic.

De organisatie wil iedereen bedanken, alle deelnemers die er wel waren, de mensen die achter de bar en in de keuken wilden staan, voor weer een mooie geslaagde middag.

Volgend jaar valt er wat te vieren voor de organisatie, het 10-jarige jubileum. Ook dan met weer zoveel mogelijk deelnemers.