Update meiden/vrouwenvoetbal

25 oktober 2017

Een update van de meiden/vrouwenafdeling:

In Nederland is het vrouwen/meidenvoetbal al jaren de snelst groeiende sport. Ook binnen LTC lijkt de afdeling te groeien. Inmiddels zijn er binnen LTC 4 meidenteams actief en is er sinds 1 oktober een groep enthousiaste vrouwen gestart met trainen, die na de winterstop in een 7-7 competitie zullen starten.
Mede door enthousiaste trainers, leiders, een eigen coordinator voor de meidenafdeling en iedereen die op welke manier dan ook bijdraagt aan het meidenvoetbal is het meiden/vrouwenvoetbal binnen LTC groeiende en is de hoop gevestigd op nog meer meiden en vrouwen die lid willen worden/willen gaan voetballen.

MO11: Vorig seizoen een groep van 12 enthousiaste meiden die na 1 jaar samen spelen kampioen werden. Door een leeftijdsverschil binnen de groep is besloten een aantal meiden door te schuiven naar de MO13. Daarentegen bleef een aantal meiden in de MO11. Door de trainers MO11 genoemd, maar spelend als JO11-9, spelend in een jongenscompetitie. Daar waar de eerste wedstrijden flink verloren werd, biedt het team nu flink tegenstand. Tot aan nu zijn er een aantal meiden bij gekomen in dit team en zal dit team na de winterstop verder gaan als MO11 (en dus in een meisjescompetitie). Maar nieuwe leden erbij zijn zeker welkom!

MO13: Al deze meiden speelden vorig seizoen in MO11, nu doorgeschoven naar MO13, wel nog steeds spelend in een 7-7 competitie. Wekelijks lenen enkele meiden zich uit aan MO11, zodat beide teams kunnen spelen (Top meiden!)
Met veel plezier en enthousiasme speelt dit team haar wedstrijden, waarvan de resultaten wisselend zijn. Maar elke week weer laten zij hun plezier en leergierigheid weer zien.

MO15: Nog altijd is dit team op zoek naar een enthousiaste trainer/trainster. Zolang neemt Marco elke week dit waar. Na een seizoen met veel verlies, laten zij dit seizoen zien dat zij ook kunnen winnen.

MO17: Dit team laat zien dat zij al enkele jaren samen voetballen, maar ook de nieuwe leden die zich dit seizoen hebben aangesloten, draaien prima mee in dit team.
Met een prima voorseizoen; het winnen van de bekerpoule, door de beslissende partij overtuigend te winnen van stadsgenoot ACV. En ook in de competitie laten zij zien dat zij niet zo maar te verslaan zijn.

We willen alle meiden die zich inzetten voor deze teams een groot compliment geven. Het is soms een flink gepuzzel om alle teams te kunnen laten spelen. Maar door in andere teams mee te willen spelen, is het elke week weer een genot om al deze teams te zien voetballen. En blijft het plezier in het voetbal voor op staan!

Ook al is het seizoen net begonnen we willen iedereen bedanken die zich elke week weer inzet om de meiden met veel plezier te laten voetballen!
Ouders en ook andere supporters, ook jullie bedankt!

En ben je nu ook enthousiast geworden en wil je graag komen voetballen, dan ben je altijd welkom! Voor meer informatie kan je altijd contact opnemen met de coordinator meidenafdeling: Marco Brader tel: 0628658803
Of voor het vrouwenvoetbal 7-7 met Mariet Winsingh: 0615651013
En we zijn ook nog op zoek naar scheidsrechters, dus lijkt je dat wat meld je dan aan!