Valse start voor JO15-1

3 oktober 2017
LTC Rolderboys

Met overtuiging en resultaat trapte Rolderboys zaterdag 30 september af op het hoofdveld van LTC. Uit een goed opgezette aanval volgde een hoekschop en met een genadeloze volley zetten ze de thuisploeg al rap op 0-1 achterstand. Dit zou zware dobber worden, maar LTC JO15-1 laat zich niet zomaar kisten.

Na een minuut of tien ontwikkelde ‘groen-wit’ langzaam meer stevigheid in het spel en begon de wedstrijd wat te kantelen. Dit leverde in de eerste helft nog de gelijkmaker op: na de nodige druk op het doel van Rolderboys belandde een weggewerkte bal voor de voeten van Patrick Meek, die er een mooie pegel in zag en van afstand afdrukte. Kort voor het doel ving Wouter Hoeks de bal op, draaide en verzilverde met links.

Strafschop-hatrick
Beide partijen bleven lange tijd aan elkaar gewaagd en wisten de nodige doelkansen te creëren, maar tot ‘scoren uit de aanval’ wilde het niet komen. LTC ontwikkelde allengs meer overwicht. Goede loopacties van Jullian Mariyathas leidden volgens trainer Mark Hofsteenge zelfs tot 100% scoringskansen, maar ze gingen er niet in. Dat klinkt misschien onlogisch, maar dat is het niet. Hofsteenge: “Van zijn moeder begreep ik later, dat hij -4 heeft, maar uit ijdelheid zijn bril weigert te dragen, dus dan klopt het weer.”

De rest van de wedstrijd speelde eigenlijk vooral de scheidsrechter een hoofdrol, die LTC maar liefst drie penalty’s toekende. Aanvoerder Remco Woering tekende voor de eerste twee, maar zou er geen strafschop-hatrick van maken, want de laatste was voor Aaron Feenstra. Eindstand 4-1.

LTC Rolderboys