Voorbeschouwing LTC1 24/9

21 september 2016

LTC en Gramsbergen treffen elkaar aanstaande zaterdag voor het eerst in competitieverband. Gramsbergen kwam voorheen uit in district Oost. De ploeg van Jan Peter Jonkman werd het afgelopen seizoen kampioen in de 3e klasse C (Oost) en promoveerde voor de tweede keer in haar bestaan naar de 2e klasse.
Grambergen staat na drie gespeelde wedstrijden op de laatste plaats op de ranglijst met 1 punt uit drie wedstrijden. LTC doet het niet veel beter en staat voorlaatste eveneens met 1 punt uit drie wedstrijden. Echter voor beide ploegen geldt de competitie is nog lang. De eerste balans zal pas echt opgemaakt kunnen worden na een wedstrijd of acht.
In de resultaten en het vertoonde spel van Gramsbergen zit een opgaande lijn. De openingswedstrijd tegen Zuidhorn ging met 0-4 verloren. Vervolgens werd nipt met 3-2 verloren van NEC Delfzijl. Afgelopen zaterdag werd in eigen huis tegen Bedum (0-0) het eerste punt gepakt. LTC is dus gewaarschuwd.
Ook bij LTC verloopt de competitiestart niet zo als gehoopt. Tegen De Weide speelde men enigszins ongelukkig gelijk (1-1). Vervolgens werd thuis van een sterk Noordscheschut verloren (1-5). Afgelopen zaterdag had LTC tegen NEC Delfzijl een valse start en stond binnen een kwartier spelen al met 2-0 achter. Via een treffer van Mark Regtop kwam men vlak voor rust nog terug in de wedstrijd. Maar in de tweede helft lukte het LTC niet om langszij de komen. De selectie van LTC lijkt op papier sterker dan vorig seizoen maar de ploeg van Gerwin Bruinsma is duidelijk nog zoekende naar de juiste afstelling. Ook zal het allemaal een tandje scherper moeten. Werklust en karakter tonen en de winst meer willen dan je tegenstander, daar gaat het om!
Hopelijk kan LTC zaterdag weer een beroep doen op de geblesseerde Marcel Meijer en Robert Tiemens. Wie zeker niet zal spelen is Nick Hidskens. Hij viel afgelopen zaterdag uit met een zware kruisbandblessure en moet daardoor lang revalideren. Vanaf deze plaats wensen we hem een spoedig herstel toe!