Voorbeschouwing LTC – Zuidhorn

9 december 2022

Alweer de laatste competitie wedstrijd voor de winterstop….

Zaterdag staat de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop op het programma. LTC ontvangt Zuidhorn op sportpark de Hoogte. Een belangrijke wedstrijd voor LTC en Zuidhorn. Beide ploegen willen de weg omhoog inslaan en daardoor uit de gevarenzone raken.

LTC kent een wisselend seizoen. Het verliest weinig wedstijden maar heeft tegelijkertijd moeite om te winnen. LTC is al 4 wedstrijden op rij ongeslagen maar heeft daarvan slechts 1 gewonnen. LTC is veelal de beter voetballende ploeg maar het lukt telkens (net) niet om de overwinning over de streep te trekken. Afgelopen week werd in blessuretijd de overwinning weg gegeven. We vinden LTC dan ook terug op een teleurstellende 10 plaats op de ranglijst. Gelukkig weet de ploeg van Mike Kelly dat het niet lang kan duren voordat de beloning komt voor het vertoonde spel.

De gasten uit Zuidhorn hebben een nieuwe trainer in de persoon van Jeroen van Wijk. Ze kennen eveneens een moeizaam seizoen en staan 7e op de ranglijst met 2 punten meer dan LTC. De laatste overwinning voor Zuidhorn dateert van 5 november.

LTC en Zuidhorn speelden in het seizoen 16/17 tegen elkaar in de tweede klasse. Het jaar waarin LTC helaas degradeerde naar de derde klasse. Een jaar later troffen beide ploegen elkaar in de derde klasse en werd Zuidhorn op doelsaldo kampioen ten koste van LTC. LTC heeft van deze vier gespeelde wedstrijden echter niet een keer verloren van Zuidhorn en heeft voor wat betreft het verloren kampioenschap nog een rekening te vereffenen.

Los van de historie is er voor beide ploegen veel aan gelegen om met een overwinning de winterstop in te gaan!

Aftrap van deze, op voorhand, spannende wedstijd is traditiegetrouw om 14.30 uur.

Roelof van den Berg, voorzitter vv LTC