Voorbeschouwing LTC – Zuidlaren

21 april 2016

Zaterdag 23 april om 14:30 uur de wedstrijd tussen de nummers 8 en 11 van de ranglijst in de tweede klasse J van de KNVB. Het verschil tussen beide ploegen is 3 punten. Dat kleine verschil is een voorbode voor een spannende wedstrijd. Een strijd die zich afspeelt op de scheiding van de nacompetitie voor degradatie.

ZFC Zuidlaren draait de laatste tijd wat minder dan in het begin van het seizoen. Dit seizoen heeft het team vooral in het eerste deel van de competitie de punten gepakt. Daarentegen zette LTC de eerste wedstrijd tussen beide teams om in een winst van 0-2. Een eigen doelpunt en één van de voet van Johan van Dijk bepaalden toen de eindstand op 0-2.

Twee weken geleden heeft LTC de laatst gespeelde competitiewedstrijd uit tegen Drenthina verloren met 2-0. Als ik de toeschouwers mag geloven (en dat doe ik uiteraard) dan heeft Drenthina de wedstrijd volledig gedomineerd en Is LTC niet bij machte gebleken een blok te zetten. Drenthina kreeg in die wedstrijd meer(dere) kansen, maar heeft die niet weten te benutten. Zo ook verging het LTC met de spaarzame kansen die het creëerde.

Zoals eerder al vermeld is ZFC Zuidlaren het seizoen goed gestart. Bestuurlijke perikelen deden daarna de zaterdagafdeling geen goed of men ondervond er mogelijk hinder van. In de laatst gespeelde competitiewedstrijd heeft Zuidlaren thuis, na veel strijd, met 0-2 verloren tegen de kampioenskandidaat bij uitstek , v.v. Gorecht.

Welke conclusies men ook wil trekken uit de (uitslagen van) voorgaande wedstrijden, ze doen er zaterdag niet toe. Zaterdag, op het veld kunnen de punten worden verdiend. Belangrijke punten voor klasse behoud.

Gerard van Dijk
Secretaris v.v. LTC Assen