Wedstrijdverslag JO15-1: Een spannende, halve competitie

17 oktober 2017

De ‘loting’ voor de competitie van LTC J015-1 lijkt een knap evenwichtig resultaat te hebben opgeleverd, waarin spannende wedstrijden de boventoon voeren. Zaterdag 14 oktober speelde LTC thuis tegen opponent LEO, die ook al twee overwinningen op zak heeft en alleen tegen Achilles een nipte nederlaag had geleden.

LTC liet het eerste kwartier goed voetbal zien, waarop aanvoerder Remco Woering zijn team beloonde met een treffer. LEO zou zich echter niet zonder slag of stoot gewonnen geven en toonde veerkracht. Met vereende inzet voerden ze de druk op LTC op en braken diverse keren gevaarlijk door. Als LTC-keeper Jarmo Rozenveld een mindere dag had gehad, zouden ze zich maar zo op een voorsprong hebben gespeeld, maar verder dan gelijke hoogte kwam het niet bij rust. Met 1-1 togen beide teams voor hun bekertje ranja en een peptalk naar de kleedkamers.

Met enkele wissels traden de selecties een kwartier later weer aan om de krachtmeting te slechten. In de spits van LTC – terug van weggeweest – Morteza Ebrahimi, die niets liever wilde dan zijn belang voor het team bewijzen. En dat deed hij. Met zijn energie in de punt van de LTC-speer, boorde groen-wit zich al gauw twee keer door de verdediging van LEO. Op aangeven van linksbuiten Wouter Hoeks verzilverde Morteza de eerste doorbraak zelf en bij een volgende doorbraak bediende hij Wouter, waarop het team met een geruststellende 3-1 voorsprong de rest van de wedstrijd kon uitspelen. Als ze dat dachten, was dat echter buiten LEO JO15-1 gerekend. De gasten uit Loon wisten van geen opgeven en bleven met volle kracht op de verdediging en de keeper van LTC beuken. Maar het publiek werd niet op doelpunten getrakteerd. Wel op knappe reddingen van de keeper. Met hetzelfde gemak had het 3-3 kunnen worden, maar het werd 4-2. In plaats van beide ploegen in de subtop, staat LTC nu op de tweede plaats en LEO op de achtste. Twee plaatsen waar LTC, LEO en alle teams ertussen in december nog kans op maken. En zelfs de eerste plaats ligt nog in zicht, als FC Assen ergens een steekje laat vallen. Dus… houd je van spannende wedstrijden? Wees welkom langs de lijn van LTC JO15-1