In de schijnwerper

21 april 2014
bas roorda

De sportieve prestaties van de vele elftallen en individuele voetballers zijn niet onopgemerkt gebleven. Scouts bezoeken onze club en regelmatig worden jonge spelers van LTC uitgenodigd door betaald voetbalorganisaties om bij hun te komen trainen en spelen.!

Via LTC bereikten de volgende spelers het betaalde voetbal:

Goed voetballen leer je dus bij LTC….

 

bas roordaBas Roorda (geboren 13-02-1973)

In de jeugd van LTC voorzagen zijn trainers voor hem al vroeg een grote voetbaltoekomst weggelegd. Op 16-jarige leeftijd maakte hij de overstap naar de jeugd van FC Groningen, waar hij in het seizoen 1992-1993 debuteerde in de hoofdmacht. Na verschillende jaren FC Groningen koos Bas in 1996 voor NEC. Waarna hij in 2000 vertrok naar Roda JC. Daar deed Bas het zo goed, dat FC Groningen hem in 2004 terughaalde op het oude nest als opvolger van Roy Beukenkamp. In de zomer van 2007 maakte Bas verrassend de overstap naar PSV.


gregoor van dijkGregoor van Dijk (geboren 16-11-1981)

Gregoor van Dijk speelde in de jeugd van LTC samen met zijn oudere broer Dominique van Dijk. Als jeugdspeler bij LTC viel hij al op door zijn uitstekende voetballende kwaliteiten. Na zijn periode bij FC Groningen koos Gregoor in 2000 voor Roda JC, waarvoor hij drie seizoenen actief was en onder de trainers Wiljan Vloet en Huib Stevens wekelijks uitblonk op het middenveld. In de zomer van 2006 maakte hij de overstap naar FC Utrecht. En ook daar toont de hardwerkende middenvelder wekelijks aan een versterking te zijn.


dvdijk

Dominique van Dijk (geboren 5-09-1979)

Dominique van Dijk is de oudere broer van Gregoor van Dijk. Ook hij speelde vanaf zijn jongste jeugd bij LTC op De Hoogte. Op 12 jarige leeftijd maakte hij de overstap naar de jeugd van FC Groningen, waar hij in het seizoen 1998-1999 debuteerde in de hoofdmacht. De voetballende acties van Dominique bij de jeugd van LTC waren ongekend. De klasse van hem was dat hij alles voetballend oploste. Een bal lukraak de tribune intrappen was niets voor hem. Na zijn FC Groningen periode speelde Dominique voor verschillende profclubs: Cambuur, RKC, Sparta. In de zomer van 2007 tekent hij een contract bij Go Ahead Eagles, de club waar vader Jan van Dijk ooit begon als jeugdvoetballer. In het seizoen 2008-2009 wordt Dominique van Dijk door Sparta verhuurd aan het naar de Eredivisie gepromoveerde FC Volendam. Uiteindelijk kon ook Dominique degradatie van Volendam niet afwenden. Hij bleef bij Volendam na grote interesse uit Canada en Engeland. Toronto FC wilde hem graag graag inlijven, maar de autoriteiten wouden niet meewerken. Ook zijn mogelijke transfer naar het Engelse Swansea City ging niet door.


Sergio van Dijk

Sergio van Dijk (geboren 6-08-1982)

Sergio van Dijk (geen familie van Gregoor en Dominique van Dijk) maakte in 1996 vanuit LTC C1 de overstap naar FC Groningen. Zijn doorzettingsvermogen werd beloond met een contract. In het seizoen 1999-2000 maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht van FC Groningen. Na enkele seizoenen deed FC Groningen hem in 2002 van de hand en was Helmond Sport het volgende station. In de zomer van 2005 koos de veelscorende spits voor FC Emmen. Daar werd hij herenigd met zijn oud trainer van FC Groningen en Helmond Sport Jan van Dijk. In 2008 tekent Sergio een twee-jarig contract voor Qeensland Roar in Brisbane in Australïe.


hooiveld jos lge

Jos Hooiveld (geboren 22-04-1983)

Jos Hooiveld kwam op 12-jarige leeftijd over van stadgenoot Achilles 1894 om via een seizoen LTC C1 over te stappen naar de jeugdopleiding van FC Emmen. Al vrij snel maakte hij de opstap van de jeugd van FC Emmen naar de jeugd van SC Heerenveen. In het seizoen 2002-2003 debuteerde Jos Hooiveld onder Foppe de Haan bij SC Heerenveen in het betaalde voetbal. In 2005 maakte Jos de overstap naar FC Zwolle,. Bij deze club verdiende hij een 2-jarig contract in het buitenland bij SV Kapfenburg, wat uitkomt in de Oostenrijkse eerste divisie. In het voorjaar van 2007 tekent Jos een contract bij de Finse voetbalclub FC Inter Turku uitkomend in de hoogste Finse divisie. Hooiveld heeft in Finland bij FC Inter Turku, waar hij in het seizoen 2007-2008 werd verkozen tot beste voetballer van Finland, intussen de bijnaam ‘Joss the Boss’ verdiend, een teken van voorspoed. In het voorjaar van 2009 begint hij aan een nieuw Scandinavisch avontuur. Hij verruilt het Finse Inter Turku voor AIK Solna uit Zweden, waar hij zijn handtekening zet onder een contract voor drie seizoenen. Nadat hij al kampioen van Finland was geworden met Inter Turku wordt hij in november 2009 kampioen van Zweden met AIK Solna. In januari 2010 maakt de dan 26-jarige Hooiveld een droomtransfer naar het Schotse Celtic. Hooiveld tekent bij Celtic een contract voor 3,5 jaar. De transfer levert AIK Solna 2 miljoen euro op.


hoogstrate

Jordi Hoogstrate (geboren 2-06-1983)

Jordi Hoogstrate kwam op 12-jarige leeftijd over van Annen om via een seizoen LTC C1 (1995-1996) de weg naar het betaalde voetbal te vinden. Hij maakte op 18 maart 2001 zijn debuut in het betaalde voetbal, uitkomend voor FC Groningen. Voor ruim 3 miljoen euro ging Jordi in 2002 naar PSV waar hij een 5-jarig contract tekende. Op de ranglijst van grootste Nederlandse tienertransfers neemt Jordi de derde plaats in, achter Arjan Robben en Clarence Seedorf. Bij PSV kende Jordi door allerlei problemen weinig succes. In het seizoen 2005-2006 gaat hij op huurbasis naar FC Emmen. In de voorbereiding op het seizoen 2006-2007 krijgt Jordi een zware knieblessure en is voor het hele seizoen uitgeschakeld. Na amper gevoetbald te hebben voor PSV loopt zijn 5-jarig contract medio 2008 af. In het seizoen 2008/2009 komt hij weer uit voor FC Groningen. In juli 2008 raakte hij bij een oefenwedstrijd van Jong FC Groningen wederom zwaar geblesseerd en wacht hem opnieuw een langdurige revalidatie. In maart 2009 besluit hij zijn voetbalcarrière voortijdig te beëindigen vanwege voortdurend blessureleed aan zijn knie.


arjan akkerman

Arjan Akkerman (geboren 4-01-1992)

Arjan Akkerman speelde in de F- en E-jeugd bij LTC, waar hij al vroeg zijn voetbaltalent laat zien. In 2003 op 10-jarige leeftijd stapt hij over naar de jeugdopleiding van FC Groningen. In het voorjaar van 2006 wordt Arjan opgeroepen voor het Nederlands elftal onder 15 jaar.

 

 

Andere spelers die uit de jeugd van LTC overstapten naar de jeugdopleiding van een Betaald Voetbal Organisatie, maar de The Road To Victory niet hebben gehaald:

  • Gustav Stel
  • Njoman Uktolseja
  • Raphael Tuankotta
  • Jeffry Wu
  • Niek Weijenberg
  • Sander Kan
  • Danny van Dijk, (allen FC Groningen)
  • Tom Eulink
  • Remco van Eeken
  • Bas Hooiveld (allen FC Emmen)