In memoriam Kees Loman

6 februari 2018

Dinsdagmorgen bereikte ons het droevige bericht van het overlijden van ons erelid Kees Loman. Geheel onverwacht, want hoewel de gezondheid van Kees de laatste jaren nogal te wensen overliet, was hij nog steeds aanwezig bij bijna alle uit- en thuiswedstrijden van ons 1e elftal. Daarnaast was hij samen met zijn vrouw Jit iedere dinsdag- en donderdagavond een vaste gast in ons clubhuis. Kees Loman is 85 jaar geworden.

Kees Loman was vanaf de oprichting op 10 mei 1954 lid van onze vereniging. Hij is jarenlang een bekend gezicht geweest binnen de LTC-familie. Altijd leefde hij volop mee met het wel en wee van de club en hij heeft zich binnen LTC in allerlei functies decennia lang maximaal ingezet.

Hij was samen met zijn broer Egbert betrokken bij de oprichting, speelde alvorens LTC werd toegelaten tot de KNVB al wild- en bedrijfsvoetbal, was vele jaren een vaste kracht in het 1e elftal en was in de jaren zestig en zeventig bestuurs- en commissielid voetbalzaken. Kees heeft naast de voetbalzaken ook volop meegewerkt aan bijvoorbeeld de totstandkoming van het clubgebouw aan de Kievitspol en deed allerlei onderhouds- en bouwklussen. Hij maakte deel uit van de jubileumcommissie voor het 60-jarig bestaan en ga zo maar door. Te veel om op te noemen eigenlijk, want wat voor klus ook, LTC deed vaak een beroep op Kees en dat was nooit tevergeefs.

Maar eens en vooral was Kees een vaste supporter van de LTC-voetballers en een lid, dat altijd aanwezig was op onze Algemene Ledenvergaderingen. Samen met zijn vriend Johan Soppe was hij het type van gewoon aanpakken en zorgen dat de zaken geregeld worden.

Kees Loman en LTC waren onlosmakelijk met elkaar verbonden. Geen trainer of speler van LTC 1 kon de afgelopen tientallen jaren om Kees Loman heen. Hij was een uiterst trouw supporter, maar kon ook zeer kritisch zijn. Voor zijn vele verdiensten rond het 1e elftal wordt tegenwoordig ieder jaar de Kees Loman bokaal uitgereikt aan de meest verdienstelijke speler van LTC 1.

Kees Loman werd bij het 40-jarig jubileum in 1994 benoemd tot erelid en ontving in het begin van de 21e eeuw een koninklijke onderscheiding mede voor alles wat hij bij LTC gedaan heeft.

We zullen ons Kees herinneren als een goed, fanatiek en vooral ook zeer actief LTC-lid.

Namens alle leden van LTC wensen we Jit, kinderen en kleinkinderen veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Kees bedankt, je blijft voor altijd in onze herinnering.

Namens leden & bestuur
Jan Rozema (oud voorzitter)
Rik Timmer (ere voorzitter)