In memoriam Kees Wight

1 november 2021

Zaterdagmiddag bereikte ons het bericht dat oud-secretaris en -vicevoorzitter Kees Wight afgelopen woensdag 27 oktober is overleden. Kees leed al ettelijke jaren aan de ziekte van Kahler. Een ziekte die redelijk onder controle was, maar vaak zorgde voor een verminderde weerstand. Een maand geleden werd Kees met een infectie opgenomen in het ziekenhuis. Aanvankelijk met de hoopvolle gedachte beter te worden. De laatste week echter verslechterde zijn gezondheid erg door een longontsteking en afgelopen woensdag overleed Kees toch nog onverwacht aan de gevolgen daarvan.

Velen onder ons zullen zich Kees Wight herinneren als de vader van Mark Wight en misschien ook als de vader van Yvonne Wight. Mark kennen de meesten onder ons nu als speler van het 4e seniorenteam. Sinds de start van het voetballeven van zoon Mark Wight (en dat begon al op zeer jonge leeftijd bij wat eerder de F-junioren heette) was Kees als ouder en later als bevlogen jeugdleider altijd langs de lijn bij de wedstrijden van zijn zoon te vinden. Vaak ook samen met zijn vrouw Alie. Zo deden Kees en Alie heel wat jaren vrijwilligerswerk bij LTC voordat hij eind van de vorige eeuw als secretaris en vicevoorzitter toetrad tot het bestuur van onze vereniging. Kees bleef deze functies met verve uitvoeren tot in 2003. Al die jaren heeft hij dit met veel energie, plezier en inzet gedaan. Het waren ook de jaren dat veel van de standaard jeugdelftallen van LTC uitkwamen in de divisies van de KNVB en ook de jaren van het extra gebouw “de Hoogzit”. In het begin van deze eeuw kwam ook dochter Yvonne als fysiotherapeute meewerken in het verzorgingsteam van de eerste selectie. Toen later ook zoon Mark uitkwam in het eerste elftal, zagen we Kees en Alie weer regelmatig terug langs de lijn op ons sportcomplex, toen als supporters.

Nadat Kees zijn periode als secretaris en vicevoorzitter bij onze vereniging in 2003 beëindigde, heeft hij elders nog bestuursfuncties op zich genomen. Kees bleef zich dus inzetten voor onze samenleving. Zo was hij laatstelijk nog werkzaam als vicevoorzitter van een seniorenvereniging in Assen. Een vereniging die de ouderen in onze samenleving met raad en daad bijstaat.

Wij wensen Mark en familie veel sterkte toe om het verlies van vader Kees te kunnen verwerken.

Gelegenheid om afscheid te nemen van Kees is er op dinsdag 2 november van 18:30-19:00 uur in de Boskamp te Assen.

Namens leden en bestuur van vv LTC
Gerard van Dijk (secretaris)