LTC jeugd naar BVO’s!

9 juni 2022
WhatsApp_Image_2022-06-09_at_1.22.38_PM_1.jpeg

TROTS: vier jeugdspelers van LTC tekenen (jeugd)contract bij BVO (betaald voetbal organisatie)!
De laatste jaren schiet onze jeugdopleiding vooruit. Dit zien we terug in het aantal leden, het niveau maar ook zeker het aantal koppen koffie dat we kwijt zijn aan de vele scouts van de BVO’s. Wekelijks houden ze de motivatie en ontwikkeling van onze spelers goed in de gaten en dit gaat nu leiden tot mooie ‘transfers’. Dat er nu VIER jeugdspelers uit één team een (voor)contract bij een BVO hebben verdiend is niet alleen mooi voor onze club, maar vooral een geweldige prestatie van deze TOPPERS. Want ze hebben er kei- en keihard voor gewerkt.

Bjorn Bulthuis
Al vanaf de kabouters (JO7) loopt Bjorn bij onze club rond, alhoewel…vanaf de kabouters… Ik denk als we pampersvoetbal hadden gehad dan was Bjorn nog eerder begonnen met voetballen. Waar hij in het begin altijd een rots in de branding achterin was, is hij zich ook steeds meer als middenvelder en aanvaller gaan ontwikkelen. Bjorn heeft een geweldige mentaliteit, is ijzersterk in duels en scoort ook geregeld prachtige goals met links en met rechts. Door veel te trainen op techniek heeft Bjorn zich ook mooie acties aangeleerd. Misschien is het dus maar beter ook dat zijn vader hem nu geen training meer kan geven, want Bjorn geeft hem geregeld een panna! Bjorn, een teamspeler en LTC-er in hart en nieren. We hopen je nog veel bij LTC en natuurlijk later bij FC Emmen op ESPN in de Eredivisie te zien. Bjorn heel veel succes bij FC Emmen JO11!

WhatsApp_Image_2022-06-09_at_1.22.38_PM_1.jpeg

Ryan Schiethart
Voor mijn gevoel loopt Ryan al jaren bij ons rond, maar samen met zijn maatje Jayvanchez is hij dit jaar pas bij het prachtige team LTC JO10-1 aangesloten. Met Ryan erbij maakten we de sprong naar de Hoofdklasse in de JO11 competitie. Een loodzware klasse, maar Ryan was gelijk een van de aanjagers binnen het team. Ryan is een speler die de hele wedstrijd vol gas blijft gaan. Hij is super leergierig en net als zijn vader lekker fanatiek, één voordeel: Ryan kan ook nog eens goed voetballen! Acties maken, meeverdedigen, dribbelen, passen, Ryan doet het allemaal. Met de week wordt Ryan beter en misschien was zijn beste wedstrijd wel tegen de JO11 van zijn oude cluppie ACV. Ryan scoorde een hattrick en zijn derde goal was een mooi schot met zijn linkerbeen. Deze goal met links kenmerkt Ryan zijn leergierigheid en ontwikkeling. Dat hij nu de stap naar FC Emmen JO11 mag maken is dik, en dik verdiend! Ryan en familie, veel succes in Emmen en hopelijk zien we jullie nog geregeld bij LTC!

WhatsApp_Image_2022-06-09_at_1.22.37_PM.jpeg

Jayvanchez Leuwol
In een zeer talentvol team nog extra kunnen opvallen door een geweldige techniek, dat maakt Jayvanchez echt bijzonder. Voor vele tegenstanders is Jayvanchez met zijn acties en snelheid ongrijpbaar. Waar veel jeugdspelers zich vaak vastlopen op de derde of vierde tegenstander, heeft Jayvanchez zich ook al goed aangeleerd om na een mooie actie oog te hebben voor zijn medespeler of om natuurlijk zelf met een mooi schot een doelpunt te scoren. Daarnaast is Jayvanchez ook overal inzetbaar, het liefst is hij keeper…..ohnee….linksvoor maar hij kan ook prima in de verdediging of op het middenveld voetballen. Super gedaan Jayvanchez, wat heb jij je top ontwikkeld! Blijf lekker voetballen met die glimlach op je gezicht en je zult met de week nog beter worden! Samen met Ryan en Bjorn in de auto richting Emmen, dat zal wel een gezellige boel worden volgend jaar!

WhatsApp_Image_2022-06-09_at_1.22.39_PM_1.jpeg

Joah Tahapary
Twee jaar geleden kwam Joah van ACV over naar LTC. Dat hij een erg talentvolle voetballer is zag iedereen meteen en ook dat hij super fanatiek is. Verliezen is voor Joah geen optie en die winnaarsmentaliteit zie je in zijn spel altijd terug. Joah geeft nooit op, is voor niemand bang en zal er alles aan doen om te scoren. Scoren, scoren, scoren dat is Joah zijn drive. Mooi om te zien is dat hij inmiddels doorheeft dat hij nog meer kan scoren als hij ook met links keihard leert schieten. Daarnaast is het soms makkelijker om een tegenstander uit te spelen door te combineren met een medespeler dan met alleen een individuele actie. We gaan onze goalgetter zeker missen, maar zijn enorm trots op zijn prestatie. Hij heeft namelijk nu al een voorcontract bij FC Groningen binnen zodat hij in 2023 hier in de JO12 gaat instromen. Komend seizoen gaat Joah door een verhuizing een jaartje overbruggen bij een paar toekomstige teamgenoten bij FC Lewenborg en daarna de uitdaging bij de FC. Joah heel veel succes!

WhatsApp_Image_2022-06-09_at_1.22.38_PM.jpeg

Nog veel meer spelers gescout!
Op al deze toppers zijn we natuurlijk super trots, maar ook op al onze jeugdspelers die het afgelopen jaar op proef zijn geweest bij FC Emmen, Heerenveen, FC Groningen en de KNVB. Jullie werken er allemaal super hard voor en dat je een uitnodiging krijgt is hier een mooie beloning voor, wees vooral hier trots op!

Nieuwe kansen en nieuwe dromen!
Vier spelers uit een team naar een BVO. Ook alle teamgenoten moeten we niet vergeten want ook zij zorgen ervoor dat deze jongens zich zo hebben ontwikkelt! Gelukkig blijven er ook nog 7 toppers over en doen spelers uit de andere JO10 teams het ook weer super goed, dit geeft iedereen weer gelijke kansen!
Hopelijk motiveert de overstap van deze jongens ook de rest van het team, want door keihard te werken is alles mogelijk. Een mooi compliment daarbij voor al onze jeugdteams want ook bij de JO11-2 en JO10-2 zijn jongens gescout door BVO. Dus blijf dromen en keihard werken dan weet je nooit wat voor mooie dingen je nog mag beleven, of bij LTC of misschien wel bij een BVO!
Kort samengevat wij zijn trots op onze club, onze jeugd, onze trainers maar voor nu even extra trots op deze kanjers!