LTC wint 37e Asser Veteranencup!

12 januari 2015
aav17

aav17Afgelopen zaterdag 10 januari werden in de Marsdijkhal de finale wedstrijden gespeeld om de Asser Veteranencup. LTC, dat zoals vermeld een week eerder als tweede in poule B was geëindigd, moest het in de eerste kruisfinale opnemen tegen Amboina. Dat dit geen eenvoudige opgave zou worden bleek al snel, want na 5

minuten namen de technisch begaafde spelers van Amboina een 1-0 voorsprong via Melvin Siahaya. LTC moest een tandje bij schakelen maar echte kansen leverde dit vooralsnog niet op. Het duurde even, maar toch kwam LTC op gelijke hoogte. Met nog een kleine 6 minuten op de klok schoot Erwin de gelijkmaker binnen. De wedstrijd bleef enorm spannend en het eind had door Hitchcock zelf geschreven kunnen worden. Waar iedereen al een verlenging verwachtte, dacht LTC daar anders over. Een prima pass van Gerwin, die daarbij hardhandig tegen de grond werd gewerkt, werd door Henry perfect aangenomen en op zijn kenmerkende manier draaide hij om de laatste man en keeper heen en schoof 4 seconden voor tijd de 2-1 binnen. Een perfect slot voor een wedstrijd die dus de finale opleverde.

av7In deze finale was FC Assen de tegenstander. De start was furieus, FC Assen vloog er meteen boven op en van een rustig begin was geen sprake. Met het vroege opjagen probeerde ze LTC te verhinderen om de spits in te kunnen spelen. Een opzet die redelijk slaagde, maar wel gepaard ging met veel duels en overtredingen van beide kanten. Nadat de eerste storm wat was gaan liggen kwam LTC wat meer aan voetballen toe en na een nieuwe overtreding die bestraft werd met geel kwam LTC in een overtalsituatie terecht. Hiervan werd prima geprofiteerd door Gerwin en hij zette de zaal in vuur en vlam met de 1-0 voorsprong. Daarna begon het slotoffensief van FC Assen, dat door enkele afstandsschoten probeerde op gelijke hoogte te komen. Gelukkig stond het vizier niet op scherp en had keeper Danny de nodige antwoorden op een aantal inzetten van dichtbij. Het bleef dus lang spannend, helemaal toen LTC met 3 man kwam te staan. Ook de ondertalsituatie werd vakkundig uitgespeeld en toen Nanko er 1 minuut voor tijd op aangeven van Henry 2-0 van maakte, ontplofte de zaal bijkans.

av11Voor de tweede keer wist LTC dus de cup te winnen, die na afloop in een bomvolle kantine door Harry en Erwin in ontvangst werd genomen. Kortom, een fantastisch slot op een perfecte avond!

Uiteraard bedanken wij alle supporters die tijdens de beide dagen aanwezig waren om ons te steunen. Mooi om te zien dat een groot deel van de tribune tijdens de finale door LTC-ers werd bezet. Ook de derde helft bleef hierdoor nog heel lang heel gezellig!!