TROTS op onze spelers en supporters!!

7 januari 2024

Wat hebben we een mooi toernooi beleefd met zijn allen. Toen we ons zaterdag 30 december plaatsten voor de finale van dit prestigieuze toernooi realiseerden we ons ineens wat ons te wachten stond. We hebben de hele week met zijn allen als club voorbereidingen getroffen om samen de finale dag te beleven. Geweldig hoe iedereen daarin meedacht en meehielp. Spandoeken die door de jeugd zijn gemaakt, broodjes die gesmeerd werden voor de spelers en staf, de organisatie rondom de bussen, de stewards en nog zoveel meer. 

Vroeg in de ochtend brandde het licht al in de kantine. De koffie werd klaargezet en de lijsten voor de bus werden opgehangen. Heerlijk hoe in het donker de kantine langzaam volstroomde voor wat een mooie dag moest gaan worden. Rond 8.15 uur wandelden we met zijn allen naar de bussen. Een dubbeldekker en een gewone bus vulden we tot nagenoeg de laatste plek. De spelers reisden in een apart busje naar Angelslo.

We arriveerden bij de sporthal maar konden aansluiten in de rij, veel clubs waren er al eerder. Bij binnenkomst werd meteen duidelijk dat wij geen ervaring hebben met finales. De vijf vakken in de sporthal werden allemaal opgeëist door de andere clubs met als gevolg dat LTC zoekende was waar ze moesten plaats nemen. Uiteindelijk deelden we een vak met Meppel. Dat vak puilde goed uit en na het ophangen van de spandoeken het halen van een kopje koffie zat de sfeer er meteen goed in. 

De loting koppelde ons aan HZVV en Noordscheschut. We speelden meteen de eerste wedstrijd, 1-1 tegen HZVV. Wat gaf het een sfeer maar ook spanning. In de overvolle sporthal, het snel op en neer gaande spel volgen, is een intense belevenis met elkaar. De tweede wedstrijd speelden onze mannen geweldig en we kwamen dan ook snel op een comfortabele voorsprong van 3-0. Helaas kwam de spanning een paar minuten voor tijd terug en eindigde de wedstrijd in 3-3. Uiteindelijk genoeg omdat Noordscheschut en HZVV gelijk speelden met 1-1. Penalty’s zouden de beslissing brengen om de groepswinst. Dat deden we goed en Wikus pakte de laatste penalty en zo ging LTC als groepswinnaar door naar de kruisfinales.

Daar troffen we Gramsbergen, de ploeg waar we in de kwartfinales nog van verloren hadden. Dit keer was het geen probleem. LTC speelde goed en liet zien dat het recht had op de finale plaats. LTC kwam 4-0 voor, liet uiteindelijk Gramsbergen (traditiegetrouw) nog terugkomen tot 4-3 maar gaf de zege deze keer niet meer weg. Het behalen van de finale was een feit, een historische gebeurtenis. Op het grootse zaalvoetbaltoernooi van Nederland stond LTC in de finale en behoorde het tot de 2 beste clubs van de 100 deelnemende clubs!

Alle aanwezige LTC supporters genoten volop, de sfeer zat erin en met ambitie gingen we de finale in. Het frivool voetballende LTC maakte er een wedstrijd van. Helaas bleek Hoogeveen (derde divisionist) net een maatje te groot. De finale duurde twee keer 20 minuten en dat was zeker niet in het voordeel van LTC. Hoewel het halverwege nog 0-0 stond en LTC na een achterstand elke keer de aansluiting weer wist te vinden was Hoogeveen net even beter. We verloren met 4-2 en eindigden als 2e! Wat zijn we daar trots op! 

Al met al speelden onze spelers een geweldig toernooi! Wat een mooie doelpunten, wat een mooie acties, wat een saamhorigheid en wat een strijd! Maar naast de prestatie van de spelers moeten we ook onze leden en supporters een groot compliment geven. Jullie gaven sfeer aan de avonden en de finale dag. Positief aanmoedigend en gericht op de eigen ploeg, daarin waren we een voorbeeld voor andere clubs tijdens de finale dag.

We kijken terug op een geweldig toernooi, onze dank gaat uit naar de spelers en staf! En naar alle vrijwilligers die deze dag mogelijk hebben gemaakt!

Op zaterdag 20 januari start de competitie met een uitwedstrijd tegen Achilles 1894. We doen nog volop mee om het kampioenschap in de tweede klasse en onze tegenstander Achilles 1894 strijdt tegen degradatie. Kortom een wedstrijd met veel belangen.